вторник, 2 юни 2009 г.

от серия "Каменни"













Серия вази, съдове и малки пластики - ръчна изработка, глазури, окиси





2 коментара:

GEN каза...

Харесват ми всички неща,които показваш.Бос съм в керамиката ,но всичко ли в нея трябва да бъде утилитарно?Правиш ли неща ,които да бъдат само за украса?А да не забравя .Някога ще си поръчам ,не знам как се казва ,на врата да си го слагам.Украса за врата.Врата не като пътна врата ,а като част от моето тяло.Поздравления за стореното.Значи ако не се счупи керамиката, това е дефекта при нея ,тя е вечна.

Руми Райк каза...

Здравей, разбира се, че не всичко трябва да бъде ..ъъъ...утилитарно, т.е. полезно:) На този етап са ми предимно утилитарни, така е- но имам и някои, само за украса, като 2те показани тук ръчно скулптурирани дребни скулптурки.
Едната съм я нарекла "сърце, загърнато в чувал". Такива са и паната,и бижутата. Предстоят още много нови бижута- за врат предимно, но и за ръка)Естествено, с времето ще се множи броят на подобни предмети, като керамични картини, пана и други. Имам около сто идеи, а само две ръце, и това малко ми е проблем, но не и неразрешим...:)
Така е, чупенето е дефекта при керамиката. Чупила съм неща, и доста боли...)

Но за информация на теб, и всички, които четат тук:

При мен всичко се изпича
двукратно на високи градуси,
а някои неща с по-висока стойност, се каляват трикратно; Работя с възможно най-добри материали- безоловни ангоби и глазури, и правя всичко възможно в посока на качество и здравина.
Искам моите клиенти да
са доволни, че са дали парите си за нещо наистина специално и различно.
Керамично мънисто, печено при мен, при падане не се чупи, а камбаните издават хубав, ясен, меден звук, което също е показателно за достойнствата на едно керамично изделие.
Е, желателно е да не се изпускат по-тежки предмети...)Няма лепене
счупената стомна...
Поздрави и от мен, flata :)